underlineallarticles

Vysoké hodnocení časopisu EIRENE ve studii IDEA CERGE-EI

Časopis EIRENE získal v nedávno zveřejněné studii think-tanku IDEA CERGE-EI „Místní časopisy ve Scopusu", která analyzovala české a slovenské časopisy na základě afilace autorů do nich přispívajících, vysoké hodnocení za nadstandardní podíl publikujících autorů ze zahraničí. Studii si můžete přečíst ZDE (zmínka o Eirene je na s. 29 a 50).

Časopis EIRENE získal v nedávno zveřejněné studii think-tanku IDEA CERGE-EI „Místní časopisy ve Scopusu", která analyzovala české a slovenské časopisy na základě afilace autorů do nich přispívajících, vysoké hodnocení za nadstandardní podíl publikujících autorů ze zahraničí. Studii si můžete přečíst ZDE, resp. ZDE .
Ze studie vyjímáme: "Pozornost si zaslouží časopis Eirene vydávaný Kabinetem pro klasická studia Filosofického ústavu Akademie věd České republiky, který si z hlediska skladby autorské základny v ničem nezadá s těmi mezinárodními, ač oborově spadá do humanitních věd. Založen byl v roce 1960 a ve Scopusu je od roku 2002. Zároveň je indexován i ve Web of Science. V letech 2013-2016 v něm bylo publikováno 69 článků. Jelikož uveřejňuje výzkum o starověkém Řecku a Římu a klasické tradici v Evropě, vlastně ani nepřekvapí, že nejvíce - 41 % článků je od autorů z Itálie. Nicméně za pozornost stojí, že články od autorů z Česka jsou s podílem 6 % až páté nejčastější za Rakouskem s 16 % a Německem a Maďarskem se 7 %." (s. 50)