underlineallarticles

1. Noc Filozofie. Obrazy, věda a politika

Filosofický ústav srdečně zve všechny zájemce na první Noc filozofie v Praze, která v noci 16. června 2016 nabídne nepřerušenou řadu 20minutových přednášek a větších panelových diskusí 55 světově významných filozofů z Francie a Visegrádské skupiny na téma „Obrazy, věda a politika". Noc filozofie se koná v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a ve Veletržním paláci Národní galerie. Více informací ZDE a ZDE.

Filosofický ústav srdečně zve všechny zájemce na první Noc filozofie v Praze, která v noci 16. června 2016 nabídne nepřerušenou řadu 20minutových přednášek a větších panelových diskusí 55 světově významných filozofů z Francie a Visegrádské skupiny na téma „Obrazy, věda a politika". Mezi 19:00 a 03:00 si můžete vybrat z přednášek, debat, koncertů, komentovaných prohlídek, autorských čtení a promítání na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a ve Veletržním paláci Národní galerie a sestavit si tak vlastní program festivalu filozofie, který se bude věnovat otázkám jako například: Je třeba člověka vědecky vylepšovat? Jak mluvíme o konci světa? O co jde v biopolitice? Jak si politika vypůjčuje metafory těla? Proč bychom měli přemýšlet o životním prostředí? Co o nás říkají zvířata? Co je bioetika? Jakou moc nad námi mají obrazy? A jak lze zobrazovat náš mozek?

Z pracovníků FLÚ vystoupí dr. Jan Bierhanzl, doc. Josef Fulka, prof. Petr Koťátko, dr. Petr Kouba, dr. Jan Maršálek a dr. Petr Urban.

Noc filosofie se koná s podporou Mezinárodního visegrádského fondu, Francouzského institutu v Paříži, francouzského Ministerstva vysokého školství a výzkumu – PARCECO a Polského institutu v Praze.

 

Více informací ZDE a ZDE.