underlineallarticles

Prof. Charles Taylor ve Filosofickém ústavu AV ČR

Jedna z nejvýznamnějších osobností současné světové morální a politické filosofie Prof. Charles Taylor z McGill University v Montrealu se zúčastnil konference Philosophy and Social Science, kterou organizovalo Centrum globálních studií a Oddělení morální a politické filosofie Filosofického ústavu AV ČR.

Jedna z nejvýznamnějších osobností současné světové morální a politické filosofie Prof. Charles Taylor z McGill University v Montrealu se zúčastnil 24. ročníku konference Philosophy and Social Science, kterou ve dnech 18. – 22. května 2016 ve vile Lanna organizovalo Centrum globálních studií a Oddělení morální a politické filosofie Filosofického ústavu AV ČR. Prof. Taylor přednesl plenární přednášku na téma „Resonance and the Romantic Era", po níž následovala diskuse o pojmu resonance jak v romantickém období, tak i v současné době. Na konferenci kromě něho předneslo příspěvek více než 120 zahraničních přednášejících z EU, USA, Mexika, Brazílie, Chile, Číny, Japonska, Jižní Koreji a dalších zemí.

V českém jazyce jsou k dispozici tři Taylorovy knižní publikace, které vydalo nakladatelství Filosofia:

Etika autenticity

http://filosofia.flu.cas.cz/index.php?id=publikace&titul=213 

Politika uznání

http://filosofia.flu.cas.cz/index.php?id=publikace&titul=216 

Sekulární věk

http://filosofia.flu.cas.cz/index.php?id=publikace&titul=402 

Zleva doprava: Marek Hrubec (Filosofický ústav AV ČR), Charles Taylor (McGill University, Montreal), Xue Rong a Xu Liang (obě z Sun Yat-Sen University, Guangzhou, Čína)

Taylor web