underlineallarticles

Diskuse – nové knihy o ideji univerzity

Filosofický ústav AV ČR si Vás dovoluje pozvat na diskusi o nových knihách o moderním vysokém školství. Diskuse se koná v pondělí 4. dubna 2016 od 16:00 hodin v Akademickém konferenčním centru (Husova 4a, Praha 1). Vzhledem k omezené kapacitě místnosti doporučujeme si místo předem rezervovat. Více informací ZDE.

Filosofický ústav AV ČR si Vás dovoluje pozvat na diskusi o nových knihách o moderním vysokém školství. Diskutovat se bude o knihách: K. Šima ‒ P. Pabian, Ztracený Humboldtův ráj (2013), J. H. Newman, Idea univerzity (2014), J. Jirsa (ed.), Idea university (2015), J. Chotaš – A. Prázný – T. Hejduk a kol., Moderní univerzita (2015) a J. Hvorecký, Testament vedca (2015). Účast přislíbili: Tomáš Hejduk, Jozef Hvorecký, Jiří Chotaš, Jakub Jirsa, Aleš Prázný, Daniel Soukup a Karel Šima.

Diskuse se koná v pondělí 4. dubna 2016 od 16:00 hodin v Akademickém konferenčním centru (Husova 4a, Praha 1). Vzhledem k omezené kapacitě místnosti doporučujeme si místo předem do 31. 3. 2016 rezervovat (Jiří Chotaš, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Diskuse bude nahrávána a záznam bude následně zveřejněn.

Ve spolupráci s Katedrou filosofie Univerzity Pardubice a s Filozofickou fakultou UK a s podporou programu Strategie AV21 – Evropa a stát: mezi barbarstvím a civilizací.

knihy idea uni web