underlineallarticles

Prof. Sommer nominován na cenu Česká hlava 2017

S potěšením si dovolujeme oznámit, že Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) na svém zasedání v pátek 22. září 2017 navrhla ředitele Centra medievistických studií prof. Petra Sommera na udělení nejvyššího vědeckého ocenění Národní ceny Česká hlava 2017. Více ZDE.

S potěšením si dovolujeme oznámit, že Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) na svém zasedání v pátek 22. září 2017 navrhla ředitele Centra medievistických studií prof. Petra Sommera na udělení nejvyššího vědeckého ocenění Národní ceny Česká hlava 2017.

Národní cenu vlády Česká hlava každoročně vyhlašuje společnost Česká hlava ve spolupráci s Úřadem vlády. Ocenění se uděluje za mimořádné celoživotní výsledky v oblasti výzkumu a vývoje. Je s ní spojena odměna ve výši jeden milion korun a tradice udělování sahá do roku 2002.

„Profesor Petr Sommer je mezinárodně uznávaným odborníkem na archeologii a historii raně středověké Evropy, tedy epochy, která zásadní měrou ovlivnila budoucí vývoj celého kontinentu a křesťanské civilizace. Je nejen respektovaným badatelem, ale také vynikajícím pedagogem a popularizátorem výzkumu středověkých památek a duchovní kultury raně křesťanského období," řekl k nominaci na cenu Česká hlava místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.